Koninklijke Onderscheiding voor Adri Lokker

De burgemeester van Maassluis Edo Haan heeft aan onze secretaris Adri Lokker een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Adri is voor zijn vele verdiensten onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bente Lokker, kleindochter van Adri, heeft de onderscheiding op mogen spelden.

Adri was voor een vergadering naar de Bruinvisch gelokt en is door de overige bestuursleden benedendeks aan de praat gehouden totdat de burgemeester op de kade was gearriveerd. Familie en bemanning hadden zich eveneens op de kade verzameld. De verrassing was groot voor Adri toen hij plots de burgemeester met ambtsketen en de overig personen op de kade zag staan. Het was duidelijk dat Adri hier niet op had gerekend.

De onderscheiding is aangevraagd door het bestuur en de bemanning van de Bruinvisch voor de verdiensten van Adri voor de stichting tot behoud van het bergingsvaartuig Bruinvisch. Maar Adri zet zich hiernaast ook nog voor veel andere zaken in. De aanvraag is dan ook door negen andere organisaties ondersteund.