Hijsgerei getest

Dinsdag 30 oktober 2012 was het de dag dat het hijsgerei van de Bruinvisch aan een uitgebreide test is onderworpen.
Om er zeker van te zijn dat we niets over het hoofd hebben gezien bij het installeren van de winch en de overige essentiële componenten van het hijsgerei is er vakkundige hulp ingeroepen bij de firma’s ” Luyt Groep” uit Den Oever voor het mechanisch correct functioneren van de hijslier, “Vector SEW Eurodrive” uit Rotterdam voor het elektrisch correct functioneren van de frequentieregelaar van de hijslier, en last but not least de firma “Water Weights Europe” uit Sliedrecht voor het werken met de door hun aangeleverde waterzak geschikt voor een maximum inhoud van 3 ton, met daarbij een elektronische klok voor het uitlezen van het totaal hijsgewicht.

Genoemde bedrijven hebben positief gereageerd op ons verzoek, en afgevaardigden voor de op hun betreffende disciplines laten afreizen naar Maassluis.

De aanwezige bemanning van de Bruinvisch bestaande uit Jan, Gerrit, Ton, en Krijn hebben vervolgens de voorgiek met een gewicht van 1 ton, en de achtergiek met een gewicht van 2 ton in alle mogelijke standen getest.

Vol trots kunnen wij u dan ook mededelen dat onze 75 jarige oude dame alle hijs testen tot de volle tevredenheid zonder enig kreunen en steunen heeft doorstaan.
Op nog een paar kleine veiligheids aanpassingen na, aan te brengen op de hijslier, zijn we weer een stap dichterbij de voltooiing van de restauratie van de Bruinvisch.