Dordt in Stoom 27 t/m 29 mei 2016

Vrijdagmorgen om 06:30 uur hebben we de ‘industrie’ gestart om vervolgens door de brug in Maassluis te varen. We hebben de bood afgemeerd in de buitenhaven om onze passagiers in te schepen. Om 08:00 uur waren de passagiers aan boord en konden de trossen los. Bij een waterig zonnetje hebben we de haven van Maassluis achter ons gelaten en zijn we richting de Oude Maas gevaren. IMG_0240
Ter hoogte van de Botlek kwamen wij het passagierschip de Aida Prima tegen. Zonder problemen konden wij de Botlekbrug passeren. We hadden geen last van de stremming. De passagiers genoten van het uitzicht op de oude maas.
Rond 11:30 uur kwamen wij aan in Dordrecht en konden wij direct de Wolwevershaven in. Helaas was er van de organisatie geen ontvangst comité aanwezig en moesten we zelf maar zien waar we afmeerden. Ondanks dat het weer onderweg niet helemaal meewerkte, het was wat frisjes, hebben de passagiers het goed naar hun zin gehad. De passagiers gingen van boord om de stad te bezoeken en vervolgens op eigen gelegenheid weer naar Maassluis te gaan.
IMG_0242De volgende morgen hebben we om 08:00 uur met de bemanning ontbeten en vervolgens het schip klaar gemaakt voor bezoekers. Ondanks dat er slechter weer voorspeld was hebben we zaterdag een schitterende dag gehad met veel zon en, nog veel belangrijker, met veel bezoekers. Na een lange drukke dag hebben we ‘s-avonds heerlijk met de bemanning aan dek kunnen eten en vervolgens met de mensen van de Elbe en de Jansje gezellig aan dek iets gedronken.
Zondagmorgen begon droog. Door de stoommachines op de kade was het dek van de Bruinvisch van grijs behoorlijk veranderd in zwart. Dat werd dek schrobben. Na een uurtje met de was- slang in de weer te zijn geweest waren de Bruinvisch en de Jansje weer toonbaar. Helaas ging het later in de ochtend wat regenen maar ondanks dat hadden we toch nog redelijk wat bekijks.IMG-20160527-WA0007
Rond 15:00 uur werden de eerste passagiers voor de terugtocht aan boord verwelkomt. Tegen alle verwachting in draaide de brug in Dordrecht niet om 18:00 uur maar direct na afloop van het evenement om 17:00 uur. De trossen gingen los toen de laatste passagiers aan boord waren om 16:30 uur. Het eerdere vertrek betekende dat we een uur eerder in Maassluis zouden zijn en dat we nog wat voordeel hadden met het tij.
Onze terugtocht ging via de rivier de Noord en, zo als men dat noemt, via de stad (Rotterdam) terug naar Maassluis. Deze route werd door onze passagiers als leuk ervaren. Omdat het etenstijd was hebben we de passagiers voorzien van soep met broodjes.  Ter hoogte van de Botlek liep de Furie ons in zodat we met alle drie de schepen (Bruinvisch, Jansje, Furie) rond 20:30 uur door de brug in Maassluis naar onze vaste ligplaats konden varen.
Rond 21:00 uur sloten we een leuk en gezellig weekend af. We hebben genoten van een mooi weekend in Dordrecht en van de vaartochten met passagiers.